Пенисът Кънчо предизвикал само смях

Пенисът Кънчо предизвикал само смях
Предизвикалата огромен медиен интерес образователна брошура с главен герой пенисът Кънчо беше свалена от сайта на Столичната регионална здравна инспекция във вторник вечерта.
A A+ A++ A

Предизвикалата огромен медиен интерес образователна брошура с главен герой пенисът Кънчо беше свалена от сайта на Столичната регионална здравна инспекция във вторник вечерта.

„Приключенията на Кънчо“ разбуниха духовете и затова си струва да преосмислим каква е концепцията за здравното образование у нас“, каза пред БНТ сексологът Румен Бостанджиев по повод дипляната „Приключенията на Кънчо“.

„Тази дипляна, за съжаление, предизвика само смях. Тези трудовашки рими напомнят градския фолклор. Това, което събужда смях, е, че авторите явно се имат за съратници на Пеньо Пенев. Трябва да се обърне внимание не на Кънчо, а на прикрепената зад него „личност“. Когато се инвестират средства в здравно образование, трябва да има цялостна концепция и да се проследи цялата дейност по осъществяването й“, каза още Бостанджиев.

Закачливата брошура за сексуално ограмотяване, появила се на сайта на столичната Регионална здравна инспекция (бивша РИОКОЗ), веднага стана сензация.

В рекламната диплянка, озаглавена „Приключенията на Кънчо“, главният герой - ­ рисуван пенис, съветва в стихотворна форма как се поставя презерватив.

„Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст“, са първите строфи в брошурката, която става още по-интересна, когато се оказва, че първият опит на Кънчо да си сложи презерватив е неуспешен.

Нужни са му цели три презерватива, за да успее да се облече правилно, което винаги трябва да прави, „когато прави любов“.

„Приключенията на Кънчо“ предизвика смут в интернет форумите, където се появи информация, че стиховете с открито сексуално съдържание са предназначени за деца. От столичното РЗИ обаче категорично отрекоха това.

Оттам заявиха, че брошурата е предназначена за ученици в средния и горния курс и е съставена по програма за превенция на СПИН.

Според тях тя е изготвена преди повече от 10 години, а не е нещо ново. Различното е, че тези дни диплянката е качена на сайта на РЗИ.

Съставител на стиховете и рисунките към тях е екип от отдел „Промоция на здраве“, които работят по профилактични програми за различни заболявания.

#пенис #брошура #сексолог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници