Какво да очакваме от Apple iPad 3? Всички слухове на едно място

Какво да очакваме от Apple iPad 3? Всички слухове на едно място
A A+ A++ A

Надяваме се довечера да се състои премиерата на дългоочаквания таблет Apple iPad 3 (или iPad HD) и решихме предварително да систематизираме всички слухове за устройството, които през последните месеци и седмици съвсем не бяха малко. Събитието ще започне в 20 часа българско време и както обикновено, ще се опитаме веднага да осигурим цялата налична информация за него. Apple има традицията да добавя в новите си продукти и обновени версии на основните си платформи, затова не е изключено iPad 3 да използва iOS 5.1, която в момента се намира в бета версия. Очакваме по-късно тя да е достъпна и да достигне и до iPad, iPhone 3GS, 4 и 4S. Според слуховете сред основните й ползи за таблета ще бъде добавянето на системата за гласово управление Siri.

Очакванията са iPad 3 да включва и Retina дисплей, като резолюцията ще се увеличи от сегашната 1024 x 768 пиксела до 2048 x 1536 пиксела. Това ще осигури много по-детайлно изображение и на практика резолюцията ще е по-висока от всички останали таблети на пазара. За обработването на толкова много пиксели се изискват и по-мощен процесор и графичен ускорител и един от слуховете твърди, че таблетът ще има четириядрен основен чип. Според друга информация процесорът ще продължи да бъде двуядрен (с име A5X), но ще е съпроводен от много по-мощен графичен чип и повече RAM памет. Не е изключено Apple да изчака премиерата на iPhone 5, за да ни срещне с четириядрения A6.

Вече се появиха много доказателства, че устройството ще има същата форма като тази на предшественика му, но ще е с около милиметър по-дебело, което се дължи на новия екран и евентуално на батерия с по-голям капацитет. Не е изключено да получи същата 8МР камера като тази в iPhone 4S. Другите промени вероятно ще засегнат възможностите за връзка, и по-специално поддръжката на технологията LTE. Последното ще е по-важно за американските потребители, като последните слухове твърдят, че Apple ще представи две версии на таблета, които да поддържат мрежите на Verizon и AT&T. Освен това ще има и трети вариант, който ще се появи на международните пазари - той най-вероятно ще има чипсет Qualcomm Gobi, позволяващ работата със стандартите CDMA и GSM. И не на последно място, iPad 2 може да продължи да се предлага заедно с iPad 3, но на по-ниска цена.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници