Михаил Константинов: БСП пак ще загубят изборите, въпросът е да не е катастрофално

Михаил Константинов: БСП пак ще загубят изборите, въпросът е да не е катастрофално
A A+ A++ A

БСП пак ще загубят изборите, въпросът е да не ги загубят катастрофално, каза в интервю за „Тази сутрин“ математикът Михаил Константинов, бивш член на ЦИК.

Добре е България да се променя, добре е и нейните две крила – ляво и дясно, да се променят. Но разстановката на силите е такава, че на 5 октомври изненади няма да има, смята той.

Според Константинов Бойко Борисов отново няма да постигне мнозинство със 121 депутати. Това обаче не означава, че той ще остане в опозиция.

ДПС няколко пъти са били извън централната власт, но най-вероятно след следващите избори ще участват в дясна коалиция, предвижда математикът. Неговият съвет е Реформаторският блок да не поставя условия.

Трябва да има сътрудничество, това е добро за България. По-добре е да имаме обединение на политическия елит, а не политиканстване и разединение, каза Михаил Константинов. Той даде пример с Европа, където управляват коалиции.

Едната от причините толкова бързо да се отиде към политическа криза в момента, беше назряващата криза в част от банковия сектор, посочи Константинов. Десетки хиляди хора в момента нямат никакви пари – това е ужасяващо. Трябва да се отиде към това буквално най-належащи плащания да се пуснат през банката. Спокойно могат да се инжектират едни пари и хората да могат да си вземат пенсиите и заплатите.

Това безобразие не може да продължава така. Клатим цялата икономика, обричаме хората на глад. Човек, който разчита на месечен доход и му го спрете два месеца, ще гладува, каза още проф. Константинов.

#Михаил Константинов #изборите #БСП #ДПС #Реформаторският блок #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници