АБВ готови да преговарят с БСП

АБВ готови да преговарят с БСП
Според Калфин на конгреса на БСП истинските причини защо има проблем в левицата били скрити. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Водачът на АБВ на евроизборите Ивайло Калфин заяви, че имат готовност за преговори с БСП, но преди да говорят за партньорство, трябва да се променят няколко неща - зависимостта от корпоративни интереси, неясното управление и липсата на ангажимент за изпълнение на политическите ангажименти.

„За мен, за да има отворени врати за диалог, то трябва да затворим страницата на миналото и да кажем къде бяха разликите. АБВ се появи точно заради ръководството, в което активно участваше и Михаил Миков“, коментира Ивайло Калфин в студиото на Нова телевизия.

Калфин посочи, че АБВ отдавна са подали ръката за съвместна работа с БСП, но уточни:

„Сергей Станишев сега да морализаторства и да казва, че един вид ще преодолее себе си, за да седне на една маса с АБВ, не е честно. Всъщност ние предупреждавахме, че зависимостта от корпоративни интереси, неясното управление и липсата на ангажимент за изпълнение на политическите ангажименти ще свали БСП от власт.“

Според Калфин на конгреса на БСП истинските причини защо има проблем в левицата били скрити.

„Както един колега каза – вчера изборът беше между широчината на третия и четвъртия етаж на „Позитано“, добави Калфин, но допълни: „Миков има шанс да разчете проблемите в левицата, но ако продължим със същата политика, нищо няма да се промени в социалистическата партия”.

#АБВ #Ивайло Калфин #Калфин #Сергей Станишев #Михаил Миков #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници