СДС: Действителният размер на бонусите е огромен

СДС: Действителният размер на бонусите е огромен
A A+ A++ A

НИС на СДС обяви, че в отчетите на министерствата за изпълнение на бюджета за 2011 година по програми има стряскащи цифри за раздадено Допълнително материално стимулиране (ДМС).

Действителният размер на раздадените бонуси е много по-голям от това, което твърдят министрите и премиерът, твърдят от десницата, пише вестник „Сега“.

Според данните, цитирани от десницата, Министерството на финансите е отпуснало бонуси в размер на 55 085 865 лв., Министерският съвет - 4 254 430 лв., Министерството на икономиката, енергетиката и туризма - 4 274 312 лв., МВР - 20 058 798 лв., Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията - 2 453 426 лв. (към септември 2011 г.).

В здравеопазването са раздадени почти 10 млн. лв., от които 2.5 млн. са награди, а министър Стефан Константинов едва преди дни разбрал какви са цените на лекарствата, коментираха в СДС.

Министерството на земеделието пък е съставило неверен и нечестен финансов отчет за 2010 г., според Сметната палата.

СДС настоява „този цирк да спре“, министър-председателят да каже цялата истина и да не се крие зад министрите.

„Прозрачното и открито управление отдавна приключи и започна състезанието с БСП и ДПС, кой лъже и краде повече“, коментират още от партията.

Сините обвиняват премиера Борисов, че крие истината за раздадените пари по министерствата с популисткия призив да върнат нещо, което те отказват да признаят, че са взели.

„Вместо да ги призове да кажат цялата истина, той участва заедно с тях в скриването на информация, която се отнася до разходването на пари, събрани от всички български граждани в условията на икономическа и финансова криза“, изтъкват от СДС.

Сините настояват „доказалите се като некадърни“ министри на здравеопазването и земеделието да си ходят, а „лошият Цветанов“ да обясни разликата между 50 хиляди и 20 млн. лв. Вътрешният министър твърди, че МВР е раздало 50 хиляди лв. ДМС за 2011 година.

#министерства #премиер на България #Бойко Борисов #бонуси #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"