Смъртоносните жеги в Япония взеха нова жертва

Смъртоносните жеги в Япония взеха нова жертва
Японците търсят начини да се разхлаждат в ужасните горещини. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След като в сряда съобщихме, че в Япония нетърпимите горещини са взели три жертви, ето че те се увеличават с още една. Други 561 потърсиха лекарска помощ, като състоянието на двама от приетите за лечение е изключително тежко, тъй като са изпаднали в безсъзнание.

В японския град Миязаки температурата достигна 37,4 градуса, приблизително същите са стойностите в префектура Шидзуока в централната част на страната. В столицата Токио термометърът достигна до 35,2 градуса.

В същото време влажността на въздуха е убийствено висока – 75%, което още повече усложнява живота на местното население.

Миналата седмица заради непосилните жеги 3179 бяха хоспитализирани. Лошата вест е, че през следващите дни не се очаква захлаждане, прогнозират синоптици.

Министерството на здравеопазването съветва гражданите да не стоят на слънце, задължително да носят кърпи на главите си и да приемат повече течности.

Припомняме, че миналото лято горещините в Япония взеха над 200 жертви, а над 40 хиляди влязоха в болници заради топлинен удар.

#Япония #Токио #жеги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници