Янаки Стоилов ще участва докрай в битката за лидер на БСП

Янаки Стоилов ще участва докрай в битката за лидер на БСП
Стоилов обяви, че партията отново трябва да извърши дълбока промяна, която да й осигури историческа перспектива. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Янаки Стоилов обяви, че ще участва докрай в битката за нов лидер на БСП.

"Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас", каза той по време на предконгресна конференция „БСП - пред избор“.

В доклада си Стоилов посочи, че изборът на председател на БСП не е само персонален. "Аз чувствам дълг към няколко поколения социалисти, към много членове и симпатизанти на БСП, които искат социалистическата партия да е близка до техния разум и сърце", заяви той.

Стоилов обяви, че партията отново трябва да извърши дълбока промяна, която да й осигури историческа перспектива.

"Причината за нашия неуспех, не е заявената от БСП политика, а отклонението от нея, нейната колеблива и непоследователна реализация", каза той.

"България не е само в политическа криза, в криза е самата политика, нейната представителност", заяви Стоилов и допълни, че в борбата със задкулисието, за установяване на върховенство на закона са готови да търсят национално съгласие с всички.

Според него Коалиция за България е изпълнила своето предназначение.

"Бъдещият съюз начело с БСП, чрез наименованието и практическата си дейност трябва да привлече разочаровани бивши членове и избиратели, както и други смятащи се за непредставени хора с леви убеждения. Партията не е затворена дори за хора, които неотдавна я напуснаха, но това е нещо различно от претенцията им да получат индулгенция, за да станат партньори с нас в този момент. Времето и обстоятелствата за български ПАСОК са отминали, сега необходими радикални леви действия", заяви той.


#Янаки Стоилов #участва #битка #лидер #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"