Станишев: Първанов да отговаря за отношенията си с Бойко

Станишев: Първанов да отговаря за отношенията си с Бойко
Станишев отбеляза, че всеки, който иска, може да се кандидатира за лидерския пост в БСП, да направи своята заявка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преди Първанов да дава наставления и указания към партията, трябва да отговори на редица въпроси, свързани с миналото, с мандата му, с политическата линия и отношението му към ГЕРБ и към Бойко Борисов лично, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Добре е, че най-накрая Георги Първанов си каза намеренията“, каза Станишев в Сливен, след като бившият президент Георги Първанов потвърди, че ще се кандидатира за лидер на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според Станишев, преди Първанов да дава наставления и указания към партията, трябва да отговори на редица въпроси, свързани с миналото, с мандата му, с политическата линия и отношението му към ГЕРБ и към Бойко Борисов лично.

„До преди една година за него Борисов беше най-решителният премиер, а сега се оказа най-слабият. Затова говоря за достоверност и последователност в позицията“, подчерта Станишев.

Той напомни, че президентът настояваше на всяка цена да се вкара мажоритарният елемент, това беше негово условие дори към БСП. Друг въпрос според лидера на БСП е „АБВ“, който по думите му не е тайна, че е замислен като политически проект.

„На тези въпроси е хубаво да се отговори, преди да се тръгва към другата посока“, коментира още Станишев.

Председателят на БСП отбеляза, че всеки, който иска, може да се кандидатира за лидерския пост в БСП, да направи своята заявка.

„Има конгрес, който ще вземе всички решения. Аз съм направил своята заявка ясно и категорично и смятам, че има защо“, добави Станишев.

Запитан дали битката за лидерския пост в БСП ще е междуличностна, а не битка между идеи и платформи, той изтъкна, че не се притеснява нито от състезание на идеи, нито от състезание между личности.

#Сергей Станишев #Георги Първанов #БСП #АБВ #Бойко Борисов #премиер #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"