Киев иска ЛНР и ДНР бъдат обявени за терористични организации

Киев иска ЛНР и ДНР бъдат обявени за терористични организации
На 12 май Донецката народна република и Луганската народна република се обявиха за независими на основание на проведени в тези региони референдуми. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че Украйна подготвя международни искове за признаване на самопровъзгласилите се Луганска народна република и Донецка народна република за терористични организации, предаде Интерфакс.

“Уверен съм, че терористите трябва обезателно да бъдат съдени”, заяви Порошенко на среща с министъра на външните работи на Холандия Франс Тимерманс в събота.

На 12 май Донецката народна република и Луганската народна република се обявиха за независими на основание на проведени в тези региони референдуми. Киев отказа да признае законността на референдумите и заплаши организаторите с наказателна отговорност.

В Източна Украйна в момента продължава операцията срещу сепаратистите. От щаба на самопровъзгласилата се Луганска народна република съобщават, че 20 души са загинали в резултат на обстрел с миномет. Те твърдят, че един от снарядите е паднал върху спирка от градския транспорт и има загинали.

Министърът на отбраната на Украйна Валерий Гелетей обяви, че са армията е взела контрола над летището в Луганск, което бе блокирано от сепаратистите.

#Украйна #Петро Порошенко #Киев #Донецка #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници