Проруските сепаратисти взели трупове на загинали от самолета, твърди Киев

Проруските сепаратисти взели трупове на загинали от самолета, твърди Киев
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на Украйна обвини проруските сепаратисти, че се опитват да унищожат доказателствата за съпричастостта си към свалянето на самолета на Малайзийските линии над Донецка област.

„Терористите, поддържани от Русия, се опитват да унищожат доказателствата“, заявиха от пресцентъра на правителството, цитирани от УНИАН.

Според изявлението, сепаратистите не позволяват на компетентните органи да започнат разследване и отказват да се даде възможност на международната общност и представителите на чужди правителства да работят на мястото на катастрофата.

Според правителството, терористите са взели 38 тела от моргата в Донецк, където специалисти със силен руски акцент са заявили, че те ще правят аутопсия.

„Терористите се стремят с големи превозни средства да транспортират останките от самолета на територията на Русия“, отбелязва в кабинета.

Киев насотява международната общност да засили санкциите срещу Русия.

Вицепремиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин отрече информацията и заяви, че украинските военни обстрелват мястото, където е паднал самолетът на Малайзийските авиолинии, предаде Интерфакс.

„Мястото се обстрелва от украински картечници. За да бъдат поддържани пълноценни действия от украинската страна са необходими някои гаранции за сигурност. Онзи ден предложих да бъде установена 10-километрова зона около мястото на инцидента, в която да не бъдат използвани оръжия от украинска страна. Отговор все още не сме получили”, каза той.

Междувременно министърът на транспорта на Малайзия заяви, че самолетът над Източна Украйна е бил свален, въпреки че не е навлязъл в забранена зона. Той съобщи, че заминава за Киев, придружен от генералния директор на гражданската авиация.

“Светът има морално задължение да гарантира, че останките на всички жертви ще бъдат намерени и третирани с нужното уважение. Ние ще поемем нашата част в изпълнението на това задължение. Затова аз се присъединявам към малайзийския екип в Киев, където заедно с колегите ми от украинското правителство ще работим в полза на разследването”, коментира миинстърът в свое изявление.

#Малайзийски авиолинии #Киев #Украйна #самолет #Донецк #Русия #сепаратисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници