Петролът пак скочи, този път заради Иран

Петролът пак скочи, този път заради Иран
Цената на американския лек суров петрол на борсата в Ню Йорк поскъпна с 18 цента до 106.90 долара за барел. Снимка: theaustralian.com.au
A A+ A++ A

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия на фона на геополитическото напрежение около ядрената програма на производителя на суров петрол Иран, което надделя над слабите икономически данни от Европа и Китай.

Цената на американския лек суров петрол на борсата в Ню Йорк поскъпна с 18 цента до 106.90 долара за барел, а „Брент“ поскъпна с 21 цента до 124.01 долара за барел в сутрешната търговия, съобщи АФП.

Премиерът на Израел заяви пред американския президент Барак Обама, че страната му трябва сама да избира собствената си съдба в твърда защита на правото си да предприеме едностранен удар срещу Иран.

Израелските лидери са притеснени, че въпреки своя потенциал все по-строгите санкции на САЩ и Европа спрямо Иран и централната му банка и петролната индустрия, която е от жизненоважно значение за света, няма да убедят Техеран да се откаже от ядрения арсенал.

#петрол #борса #Брент #Иран #Техеран #Европа #Китай #Ню Йорк #Израел #Барак Обама #президент #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници