Путин призова за спиране на огъня в Украйна

Путин призова за спиране на огъня в Украйна
"Наблюдаваме това, което се случва в Източна Украйна, с голяма загриженост и тъга. Това е ужасно, това е трагедия", подчерта руският президент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин призова проруските сепаратисти и украинските правителствени сили да прекратят огъня и да започнат преговори, предаде ИТАР-ТАСС.

"Преките преговори между враждуващите страни трябва да започнат възможно най-скоро. Всички страни в конфликта трябва бързо да спрат боевете и да започнат мирни преговори", каза Путин на среща с високопоставени духовници от Руската православна църква, включително патриарх Кирил.

"Наблюдаваме това, което се случва в Източна Украйна, с голяма загриженост и тъга. Това е ужасно, това е трагедия", подчерта руският президент.

Путин заяви, че поддържа контакт с украинския си колега Петро Порошенко и се надява, че той ще успее да разреши окончателно кризата в страната си.

"Поддържаме контакт с украинския президент Петро Порошенко и се надявам, че той ще успее да предложи на целия украински народ, на всички хора, където и да живеят, средство за постигане на окончателен, цялостен и траен мир на тази земя", каза Путин.

В телефонен разговор с малайзийския премиер Наджиб Тун Разак Путин обяви, че "незабавното прекратяване на военните действия в югоизточна Украйна ще помогне за обективното международно разследване на причините за катастрофата на самолета над територията на Украйна."

#Владимир Путин #призова #прекратяване #огън #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници