Боинг-777 е бил технически изправен

Боинг-777 е бил технически изправен
Известна е националността на почти всички пътници на борда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Разбилият се в Украйна "Боинг-777" е бил технически изправен и е летял по безопасен маршрут", съобщи старшият вицепрезидент на европейския клон на "Малайзийските авиолинии" Хуиб Гортер на пресконференция в Амстердам.

Той подчерта, че самолетът е преминал последна техническа проверка на 11 юли 2014 г., като тогава не са открити никакви проблеми.

Известна е националността на почти всички пътници на борда. Жертви на катастрофата са 189 холандци, 29 малайзийци, 27 австралийци, 12 индонезийци, 9 британци, по 4 граждани на Германия и Белгия, трима филипинци и по един гражданин на Канада и Нова Зеландия. Остава неизвестна националността на четирима души.

"Малайзия еърлайнс" не е единствената компания, която вчера е използвала този въздушен коридор", обяви представител на авиокомпанията. Той уточни, че този маршрут се смята за безопасен по стандартите на Международната организация за гражданска авиация, предаде ИТАР-ТАСС.

Авиокомпанията в момента не разполага с информация за съдбата на черните кутии на самолета, съобщи Хуиб Гортер.

Междувременно Съветът за сигурност на ООН поиска "пълно, щателно и независимо международно разследване" на малайзийския самолет, който се разби в Украйна, предаде АФП.

Съветът подчерта в единодушна декларация "необходимостта всички страни да предоставят незабавен достъп на следователите до мястото на катастрофата".

#Боинг-777 #технически #Малайзийските авиолинии #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници