Семейство с бебе изпуснало фаталния самолет

Семейство с бебе изпуснало фаталния самолет
Снимка: BBC
A A+ A++ A

Семейство с бебе са единстените оцелели пътници на сваления Боинг МН17 над Украйна, защото са закъснели и изпуснали полета. Самолетът е летял по маршрут от Амстердам за Куала Лумпур, предаде Би Би Си.

Шотландецът Бари Сим и съпругата му Изи дошли на летището в последния момент и били прехвърлени към друг полет – на холандските авиолинии, защото нямало достатъчно места за тях. Двамата изпаднали в шок от новината, че самолетът е свален и няма оцелели.

„Започва да ти се гади, усещаш неприятна тръпка дълбоко в стомаха, пулсът ти се ускорява“, разказа Бари за чувствата, които връхлетели него и жена му.

Съпругата му благодари на Бога и заявява, че с бебето й живеят втори живот.

Междувременно украинският премиер Арсений Яценюк съобщи, че проруските сепаратисти, за които Киев смята, че са свалили малайзийския самолет с 298 души на борда, трябва да бъдат съдени от международния трибунал в Хага, предаде Интерфакс Украина.

„Вчера ужасна трагедия промени живота ни. Руснаците стигнаха твърде далеч. Това е международно престъпление, за което те трябва да бъдат изправени пред международния трибунал в Хага“, каза премиерът Арсений Яценюк.

#Арсений Яценюк #Украйна #Малайзийски авиолинии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници