Американското разузнаване засекло ракетата, уцелила боинга

Американското разузнаване засекло ракетата, уцелила боинга
Намерена е и втората черна кутия от катастрофиралия боинг. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американското разузнаване е засекло изстрелването на ракета „земя-въздух“, с която се предполага, че е бил свален над Източна Украйна малайзийският пътнически самолет. Това пише „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на източник от спецслужбите на САЩ.

Разузнаването е засякло момента на взривяването на самолета, но не е могло точно да определи откъде е изстреляна ракетата.

Междувременно стана ясно, че телата на 121 загинали пътници са намерени на мястото, където в четвъртък вечерта падна малайзийският самолет, съобщиха украинските власти. На място работят 95 души от украинското ведомство по извънредните обстоятелства и 18 единици техника. 

На мястото на падането на пътническия самолет Боинг-777 на авиокомпания „Малайзия еърлайнс“ на територията на украинската Донецка област е открита и втората черна кутия, предаде Reuters. Кутията е намерена от работещи на мястото спасители. Припомняме, че в четвъртък вечерта проруските сепаратисти в района съобщиха, че са открили едно от записващите устройства, известни като „черни кутии“.

Малайзийските власти съобщиха, че боингът не е подал сигнал за бедствие и поискаха международен екип следователи да получи достъп до мястото на катастрофата.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун изрази съболезнованията си към семействата на загиналите в резултат на падането на малайзийския самолет в Украйна, предаде УНН. По думите на Бан, международната организация внимателно следи съобщенията за катастрофата на пътническия Боинг-777 и подчертава необходимостта от провеждането на цялостно и прозрачно международно разследване.

#Малайзийски авиолинии #Боинг #ООН #катастрофа #Украйна #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници