Apple и IBM се съюзяват, за да превземат корпоративния пазар с iOS

Apple и IBM се съюзяват, за да превземат корпоративния пазар с iOS
A A+ A++ A

Въпреки някогашното си съперничество в зората на персоналните компютри, Apple и IBM, изглежда, не таят лоши чувства едни към други. Двете компании обявиха, че ще обединят възможностите си, за да направят iOS по-привлекателна за корпоративни клиенти. IBM ще допринесе с опита си в корпоративните облачни услуги и анализирането на данни, а Apple - чрез традиционното за компанията потребителско изживяване.

IBM обещават да разработят над 100 корпоративни приложения за iPhone и iPad, които ще се ползват за защита, анализиране на данни и управление на самите устройства. Също така ще предлагат мобилните устройства на Apple като част от цялостните си корпоративни решения и ще предоставят поддръжка на място. Apple бездруго имат легендарно обслужване на клиенти, но въпреки това за корпоративните си клиенти ще създадат отделен AppleCare план и ще предоставят 24-часова поддръжка.

Първите приложения ще бъдат пуснати през есента, а останалите - през 2015 година. Двете компании обещават нови категории софтуер, който ще е насочен към специфични индустрии като здравеопазване, банкиране, туризъм, комуникация и други. Повечето от тези приложения ще използват облачните услуги на IBM, а личната информация на потребителите ще се съхранява в iCloud и в самите устройства. Това ще позволи корпоративната информация да остане защитена дори когато потребителят стане жертва на хакерска атака, тъй като ще се намира в облака, а не на самото устройство.

Насочването към корпоративни клиенти е необичайно за Apple, тъй като те традиционно се целят в индивидуални потребители. Въпреки това компанията вече се радва на голям успех в корпоративния сектор. Тим Кук често споменава, че 98% от компаниите в списъка Fortune 500 тестват или активно ползват iOS устройства. Според него обаче, за да доставят наистина качествени корпоративни услуги, Apple трябва да се обърнат за помощ към някой с опит и затова са избрали IBM - компания с традиции в работата с корпоративни клиенти.

Конкуренцията между мобилните платформи за корпоративния пазар е по-сериозна от всякога. Microsoft поставят сериозен фокус върху бизнес клиентите и разчитат на тях за голяма част от приходите си, а междувременно Google правят всичко възможно, за да направят Android подходящ за корпоративни условия, тъй като естеството на отворения код носи проблеми при защитата на информацията. На подобен пазар пробивът на iOS в никакъв случай няма да е лесен, особено имайки предвид, че IBM предлагат и устройства с Android като част от решенията си. Въпреки това двете компании смятат, че с общите си опит и възможности ще могат да създадат иновации в корпоративния свят, подобни на тези, които Apple прави за крайните потребители години наред.

http://www.apple.com/pr/library/2014/07/15Apple-and-IBM-Forge-Global-Partnership-to-Transform-Enterprise-Mobility.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници