Мнозина от загиналите пасажери са пътували за анти-СПИН конференция

Мнозина от загиналите пасажери са пътували за анти-СПИН конференция
Тепърва ще се анализират причините за авиокатастрофата. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Много от пътниците, които загинаха при падането на малайзийския самолет в Украйна, са пътували за XX международна конференция за ХИВ в Мелбърн, предаде АFP.

„Изказвам моите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите пътници на самолета, който се разби в Украйна. Много от пътниците са пътували за Международната конференция по проблемите на СПИН тук, в Мелбърн“, написа в профила си в социалната мрежа Туитър изпълнителният директор на програмата на ООН за СПИН Майкъл Сайдиб.

Австралийският външен министър Джули Бишъп потвърди в петък смъртта на най-малко 27 граждани на страната й при катастрофата на Боинг-777 на „Малайзийските авиолинии“ в Украйна. Тя не изключи броят на австралийските жертви да се окаже дори по-голям.

Австралийският външен министър също настоя за независимо международно разследване на трагедията. От своя страна министър-председателят на Австралия Тони Абът заяви в петък, че има „сериозни доказателства“, че самолетът е бил свален. В същото време австралийският премиер призова да не се бърза с изводите и да се изчакат фактите.

Боинг-777 на „Малейжа ейрлайнс“, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, изчезна от екраните на радарите и се разби в четвъртък вечерта на територията на Украйна, в Донецка област, близо до село Грабово. Всичките 298 души на борда са загинали.

Семействата на загиналите, както и цялата международна общност ще очакват прозрачна и изчерпателна проверка на случая, като най-добре тя да бъде направена от трета страна на конфилкта между Украйна и Русия.

Американски анализатори коментират също така, че предстои да се обяви и списъкът с имената на пътниците.

#Малайзийски авиолинии #самолет #Боинг #Украйна #Мелбърн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници