Авиокатастрофата разтърси фондовите борси, петролът скочи

Авиокатастрофата разтърси фондовите борси, петролът скочи
Катастрофиралият боинг разтърси фондовите борси. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Малайзийският боинг с 298 души на борда, който катастрофира в Източна Украйна, повлия сериозно на западните пазари. Новината свали цените на акциите на авиокомпаниите на фондовите борси. Инвеститорите се опасяват, че инцидентът може да има въздействие върху глобалната икономика.

На Уолстрийт индексите забиха надолу след обявяването на катастрофата. Дау Джонс изгуби веднага 0,42 процента към 21 часа бълг. време, Насдак – 0,81%, а по-широкия S&P 500 - 0,60%.

Европейските фондови пазари също бяха силно засегнати от несигурността и закриха със сериозен спад. Пазарът в Париж спадна с 1,21%, във Франкфурт индексът DAX спадна с 1,07%, Лондонската фондова борса спадна с 0,68%.

Азиатските фондови пазари все още са затворени.

Валутният пазар остана сравнително стабилен, но петролът в Ню Йорк (WTI) с доставка през август подскочи с два долара, сорт "Брент" от Северно море в Лондон поскъпна с 0,73% до 107,91 долара, пише АФП.

Цените на газа се вдигнаха с 5%. Цената на петрола сорт WTI скочи с почти 2%, до $103,07 за баррел, на сорта Brent - с 0,7%, до $107,88. Играчите на пазара се опасяват, че катастрофата ще доведе до ново влошаване на отношенията с Русия, пише Ройтерс

#Малайзийски авиолинии #самолет #катастрофа #Боинг #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници