Путин съобщил на Обама за катастрофиралия в Украйна самолет

Путин съобщил на Обама за катастрофиралия в Украйна самолет
Путин информирал Обама за катастрофиралия в Украйна малайзийски боинг. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин се чул по телефона с американския си колега Барак Обама по предварителна уговорка, пише на сайта на Путин президент.ру. Путин му съобщил за току-що получените данни от авиодиспечерите, че малайзийски самолет се е разбил на територията на Украйна. Повече подробности по този въпрос сайтът не споменава. Подробна е информацията за разговора между двамата президенти за кризата в Украйна.

Американският президент Барак Обама е наредил на редица високопоставени чиновници да поддържат тесни връзки с украинските власти във връзка с падналия самолет, предаде РИА Новости. Украинският телевизионен канал ТСН съобщава, че на борда на падналия в Донецка област малайзийски самолет са се намирали 23 граждани на САЩ. Белият дом не може да потвърди детайли за инцидента.

От своя страна, Путин е изразил съболезнованията си на премиера на Малайзия Наджиб Разак във връзка с падането на пътническия Боинг-777 на територията на Украйна, предаде Обозреватель, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на Кремъл. „Държавният глава на Русия поискал да бъдат предадени най-искреното му съчувствие и подкрепа към роднините и близките на многобройните загинали“, се казва в изявлението.

Министърът на отбраната на Малайзия Хишамуддин Хусейн заяви, че неговото ведомство не разполага с данни за това, че самолетът на Малайзийските авиолинии е свален. „Няма никакво потвърждение, че самолетът е свален. На нашите военнослужещи е заповядано да се придвижат към изясняване на въпроса”, заяви Хусейн чрез Туитър.

Междувременно и украинската армия, и руските сапаратисти отрекоха да са свалили самолета.

#Барак Обама #Владимир Путин #Украйна #Малайзийски авиолинии #Малайзия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници