Порошенко допуска самолетът да е бил свален

Порошенко допуска самолетът да е бил свален
Маршрутът, който е изминал катастрофиралия Боинг и неговата крайна дестинация. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Украинският президент Петро Порошенко заяви, че "не изключва" самолетът на Малайзийските авиолинии, който падна в източната част на страната, "да е бил свален".

"Не изключваме (малайзийският) самолет да е бил свален и подчертаваме, че украинските въоръжени сили не са извършвали изстрели, които са можели да достигнат мишени във въздуха", допълни украинският президент и изказа съболезнования на семействата на жертвите.

"Това е третият трагичен случай в последните дни след самолетите Ан-26 и Су-25 на украинските въоръжени сили, свалени от територията на Русия", заяви Порошенко, цитиран в комюнике на президентството.

Той настоя за създаването на комисия с участието на специалисти от Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) и на представители на Холандия и Малайзия, която да разследва трагедията със самолета на Малайзийските авиолинии.

Украинският премиер Арсений Яценюк от своя страна е наредил спешно да бъде създадена правителствена комисия за изясняване на обстоятелствата около катастрофата на самолет в Донецка област, предаде "Интерфакс-Украина". Падането на малайзийски Боинг в Донецка област бе потвърдено от властите в областта и от съветник на украинския министър на вътрешните работи.

Припомняме, че Малайзийските авиолинии потвърдиха, че са "загубили контакт" с един от пътническите си самолети, чиято последна известна позиция е била над Украйна. "Малайзийските авиолинии загубиха контакт с полет MH17 от Амстердам", съобщи авиокомпанията в Туитър.

#Боинг #Украйна #Петро Порошенко #Малайзиските авиолинии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници