Разкриват банкова тайна по делото за КТБ?

Разкриват банкова тайна по делото за КТБ?
В сряда в Софийска градска прокуратура е постъпило искане на Софийския районен съд за разрешение за разкриване на банкова тайна по делото за КТБ. Снимка: www.clubz.bg
A A+ A++ A

В сряда в Софийска градска прокуратура е постъпило искане на Софийския районен съд за разрешение за разкриване на банкова тайна по делото за КТБ, заяви за БГНЕС прокурор Елка Ваклинова.

Припомняме, че „активите от 2 млрд. лв., с които ще се покрият едрите депозити в КТБ, ще бъдат прехвърлени в „Креди Агрикол“, а тя ще бъде напълно одържавена. За депозитите под 100 хил. евро, които се оценяват на 3,7 млрд. лв., ще се използват натрупаните във фонда около 2 млрд. лв. и допълнително ще се пусне емисия държавен дълг от 1,6-1,7 млрд. лв.“, каза Румен Гечев.

ГЕРБ, БСП, ДПС не постигнаха договорка за специален закон за КТБ, заявиха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Лютви Местан по-рано в сряда.

С отпадането на тайната, прокуратурата ще разполага с информация кои са кредитополучателите и вложителите на КТБ.

Решението на съда означава, че данните ще са достъпни на разследващите във връзка с водените от тях дела.

В същото време обявените за липсващи кредитни досиета от КТБ не са изчезнали. Те се намират в банката, съобщиха за БНР източници от прокуратурата. 

От държавното обвинение уточняват, че кредитните досиета се намират в банката, но не са били попълнени по надлежния ред. Според неофициалната информация в тях липсвали задължителни данни за обезпечението на заемите.

 

#КТБ #Лютви Местан #БСП #ДПС #ГЕРБ #Креди Агрикол #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници