2,7% дефицит се залага с актуализацията на Бюджет 2014

2,7% дефицит се залага с актуализацията на Бюджет 2014
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът предлага промени в държавния бюджет за 2014 година, с които приходите се редуцират с 500 млн. лева и се отпускат 225 млн. лева на НЗОК. От парите за Здравната каса 200 млн. са за болнична помощ, както и 25 млн. за лечение на онкоболните.

„С актуализацията на бюджета за 2014 г. се залага 2,7% дефицит“, заяви финасовият министър Петър Чобанов след заседанието на правителството.

Номиналното увеличение на дефицита ще е със 725 млн. лева, или с 0,9% от БВП.

225 млн. лева от тези пари ще отидат за актуализацията на бюджета на НЗОК, или с 103 млн. лв. от сумата,Копирано от standartnews.com

Кабинетът предлага на парламента и увеличение на тавана на дълга с 3,4 млрд. лева.

От ГЕРБ се обявиха срещу актуализацията на бюджета на НЗОК.

„Правителството предлага актуализация на разходите в бюджета на НЗОК в размер на 225 млн., независимо че Надзорният съвет, Лекарският съюз и здравната министърка изчислиха, че недостигът е 330 млн., сто милиона по-малко“, заяви депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова на брифинг в парламента, предаде „Фокус“.

Причината за неодобрението на ГЕРБ е, че според тях в края на годината следващото правителство ще бъде поставено в невъзможност да плати всички направени, извършени от болниците разходи или ще трябва да се отлагат плащания за следващата година, което означава нова дупка и за следващия бюджет.



#2 #7% #дефицит #актуализацията #Бюджет 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници