КТБ няма да отвори на 21 юли, БНБ удължава специалния надзор

КТБ няма да отвори на 21 юли, БНБ удължава специалния надзор
Корпоративна търговска банка (КТБ) няма да отвори на 21 юли. Българската народна банка (БНБ) продължава специалния надзор на банката. Снимка: clubz.bg
A A+ A++ A

Корпоративна търговска банка (КТБ) няма да отвори на 21 юли. Българската народна банка (БНБ) продължава специалния надзор на банката, заявиха от пресцентъра на централната банка.
По-рано в прессъобщение от БНБ бе съобщено, че надзорът става 3 месеца.

„След постигнатия консенсус на срещата вчера при Президента на Република България, в която участваха представители на основните парламентарни политически сили, правителството и БНБ, Българската народна банка предприе действия в следните две насоки:

1. БНБ вече осъществи контакт с Изпълнителния съвет на Европейската централна банка като част от подготовката на разговор между държавния глава и президента на ЕЦБ за стартирането на процедура за кандидатстване на България за членство в единния надзорен механизъм на Европейския съюз;

2. БНБ започна разговори с председателя на Европейския банков орган г-н Андрея Енрия за иницииране на преглед на качеството, капацитета, практиките и процедурите на управление „Банков надзор“ в БНБ. Когато това се случи, резултатите ще бъдат публично оповестени.

При продължаване на политическите консултации за търсене на консенсус относно цялостното решаване на казуса КТБ за защита на интересите на депозантите в КТБ с влогове и над 196 хиляди лева и при постигането на такъв консенсус, централната банка е готова да предостави своя експертен потенциал в изпълнение на такова решение“, се казва в съобщението от БНБ.

#КТБ #БНБ #ЕЦБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай