Нова версия за дерайлиралия влак край Калояновец

Нова версия за дерайлиралия влак край Калояновец
„Тъй като познаваме много добре колегите, премахваме човешката грешка и стигаме до извода за грешка в сигнализацията“, каза в ефира на Нова Димитър Гергов, председател на синдиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Колегите на машинистите, управлявали злополучния влак край гара Калояновец, твърдят, че няма допусната грешка от машинистите. Те отхвърлиха твърденията на ръководството на БДЖ, че колегите им са пропуснали два предупредителни светлинни семафора.

Двамата машинисти – 38-годишният Венко Тодоров, който загина, и колегата му – 42-годишният Христо Тиляшев, са работили в локомотивното депо в Пловдив. Според колегите им в този участък автоматичната система не работи.

„Тъй като познаваме много добре колегите, премахваме човешката грешка и стигаме до извода за грешка в сигнализацията“, каза в ефира на Нова Димитър Гергов, председател на синдиката.

По думите му автоматичната локомотивна сигнализация за контрол е спасила 4-5 катастрофи, но сега тя е сменена с друга, която не е много сполучлива.

Гергов беше категоричен, че след ремонта на новото трасе тази система не е активна и там влаковете се движат без информация.

„Не допускаме, че колегите ни са навлезли в отсечката с висока скорост“, каза Любомир Милков.

Колегите на загиналия машинист от локомотивното депо в Пловдив са предприели дарителска акция, за да подпомогнат семейството на Венко Тодоров.

#Нова #версия #влак #Калояновец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници