Отмениха бедственото положение в Аспарухово

Отмениха бедственото положение в Аспарухово
Възстановяването на Аспарухово продължава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Областният управител на Варна Иван Великов отмени бедственото положение на територията на район Аспарухово, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Варна.

Причината за отмяната на бедственото положение е нормализирането на обстановката в квартала.

Решението за обявяване на бедствено положение бе взето на 19 юни заради наводняването на значителна част от територията на район Аспарухово, предизвикано от обилния валеж. На 19 юни приливна вълна, предизвикана от проливните дъждове, причини свличане на земна маса и дървета от гориста местност над квартал Аспарухово, заради което бяха нанесени множество щети и отнети човешки животи, нарушено бе електроснабдяването, прекъснати комуникациите и бяха причинени още много материални щети.

Проверка на ДНСК показа, че 100% от къщите в дерето на Аспарухово са незаконни. Мястото им не е било там и това е основната причина да има човешки жертви при потопа от 19 юни. Другата основна причина е голямото количество строителни и битови отпадъци от двете страни на дерето. Силният порой ги е повлякъл и те са образували тапа, която в един момент е избила и е помела къщите.

#Аспарухово #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници