Златанова не вижда проблем с бюджета от гледна точка на еврофондове

Златанова не вижда проблем с бюджета от гледна точка на еврофондове
„Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове", смята вицепремиерът Зинаида Златанова. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Няма опасност за бюджета от гледна точка на европейските фондове. Начинът, по който усвояваме европейските средства, допринася за финансовата стабилност на България“, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред БНР.

"По Оперативна програма „Околна среда“ /ОПОС/ имаме голям напредък при отстраняването на слабостите в системата, които са натрупани през годините. Надявам се до края на този месец да отблокираме плащанията по ОПОС. Това са около 1 милиард лева", посочи Златанова. Тя изтъкна, че активно се работи и за отстраняването на слабостите по Оперативна програма "Регионално развитие", но ще има резултат вероятно през есента.

Златанова отказа да коментира кандидатурата на бъдещия български еврокомисар, заявявайки, че по темата трябва да се говори след Европейския съвет на 16 юли.

Златанова коментира и започващите след около час консултации при президента Росен Плевнелиев. "Ще присъствам по покана на президента и най-вероятно ще докладвам за състоянието на европейските фондове. Надявам се, че там ще надделее разумът и консенсусът", добави вицепремиерът.

#Зинаида Златанова #Златанова #консенсус #Росен Плевнелиев #България #околна среда #регионално развитие #ОПОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници