Украински снаряд падна в Ростовска област, загина човек

Украински снаряд падна в Ростовска област, загина човек
Посланикът на Украйна в Русия е бил привикан в руското външно министерство, където му е била връчена нота. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Един човек загина, а друг е ранен в резултат на попадането на изстрелян от Украйна фугас в жилищна сграда в град Донецк в руската Ростовска област, съобщиха световните медии.

Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна съобщи, че участващите в провежданата спецоперация в източната част на страната войски, не са стреляли по територията на Русия.

„Недвусмислено, украинската войска стрелба по територията на Руската федерация не е извършвала. Ние не сме стреляли”, каза говорителят на съвета Андрей Лисенко.

Обстрелът на руската територия от страна на Украйна може да доведе до необратими последствия, отговорността за които е на украинската страна, се казва в изявление на МВнР на Русия.

Посланикът на Украйна в Русия е бил привикан в руското външно министерство, където му е била връчена нота.

„В предадената на дипломата нота се отбелязва, че руската страна смята тази провокация за поредния агресивен акт на украинската страна спрямо суверенната руска територия и гражданите на Руската федерация”, посочват от ведомството.

 

#Украйна #Донецк #руска #Ростовска #област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници