Пилотът на самолета на Цветан Василев: Никакви пари не сме изнасяли

Пилотът на самолета на Цветан Василев: Никакви пари не сме изнасяли
A A+ A++ A

Капитан Стефан Стефанов, пилотът на самолета на Цветан Василев, каза пред Нова ТВ, че никакви пари не са изнасяни със самолета, който той е управлявал.

Стефанов показа документи, че на борда е имало двама пътници с два куфара и нищо друго. По думите му не може товар над един тон да не бъде отразен в центровъчния график и самолетът да излети.

Цветан Василев пътувал със съпругата си проф. Василева и имали малко багаж. Според пилота те пътували по принцип с всекидневни дрехи, а Василев си носел един-два костюма, когато имал срещи. Дъщеря им пък винаги носела много книги, тя вечно учела, каза пилотът.

Той на няколко пъти повтори, че твърденията, че Цветан Василев е "най-големият бандит на България" са пълна глупост. "Вероятно Василев ще се обади, когато трябва и ще каже каквото има", добави той.

Капитанът отрече да има телефона на Василев. винаги му се обаждал той и казвал: "Кептън, летим за еди къде си".

Преди това кап. Стефанов Дойдох обясни, че е дошъл в студиото на Нова ТВ, провокиран от изказването на Вежди Рашидов, че частният самолет на г-н Цветан Василев е изнесъл 1,2 млрд. лева извън България. 

Относно уволнението на шефа на ВИП-терминала на летище София - Борис Попов, капитанът коментира, че той е професионалист и през него не могат да минат никакви пари.  "Лично аз имам крайно негативно отношение към него, но бих отишъл навсякъде да го защитя, ако той е уволнен, ако някакви пари са минали през ВИП-а”, заяви Стефанов.

Сумата от малко над 200 милиона лева, които са изнесени от КТБ ден преди проблемът с банката да бъде официализиран от БНБ, е възможно все още да са в България. Това стана ясно от кратко съобщение в "Събуди се" по Нова ТВ.

Малко преди да излезе от ефир, на водещата й беше казано нещо в слушалката. След това тя обясни на зрителите, че според ексклузивни данни на колегите й парите не били изнесени, а са били "подготвени за изнасяне на малки порции". Така и обаче не стана ясно доколко информацията е достоверна и дали разследващите вече са се натъкнали на следи от парите.

#частен самолет #Вежди Рашидов #Цветан Василев #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници