Порошенко се закани на опълченците в Украйна

Порошенко се закани на опълченците в Украйна
Президентът на Украйна Петро Порошенко ръководи в петък съвещание на представители на силовите структури във връзка с факта, че опълченците използват срещу украинските военни системи за залпов огън "Град". Снимка: www.business.ua
A A+ A++ A

Президентът на Украйна Петро Порошенко ръководи в петък съвещание на представители на силовите структури във връзка с факта, че опълченците използват срещу украинските военни системи за залпов огън "Град", съобщи президентската пресслужба.

"За живота на всеки наш военнослужещ опълченците ще платят с десетки и стотици свои бойци", подчертал държавният глава. Той добави, че е необходимо да се подобри осигуряването на военните със средства за лична защита.

"Важно е всеки военнослужещ в КПП да бъде снабден с бронежилетка и всичко необходимо" за сигурността му, посочи президентът. Според Министерството на вътрешните работи в петък сутринта, при обстрел срещу сили на армията със система за залпов огън "Град" в Луганска област са загинали най-малко 30 украински военнослужещи.

#Петро Порошенко #бронежилетка #военнослужещ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници