Банковият скандал е огромен, от мащаба на този на Мадоф, според финансовия министър Чобанов

Банковият скандал е огромен, от мащаба на този на Мадоф, според финансовия министър Чобанов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Банковият скандал е огромен, от мащаба на този на Мадоф. Това заяви финансовият министър Петър Чобанов след среща с депутатите от ДПС.

"Ясно трябва да се поеме отговорността в тази ситуация и виновниците да бъдат посочени", каза министърът. "Надявам се всички да признаят - тези, които участваха в пропагандирането на конспиративни теории, че те са били безпредметни. Главният прокурор със своите действия ясно защити държавността в тази ситуация", категоричен бе Чобанов.

"Прокуратурата е органът, който ще търси отговорността – виждате до какви резултати стига и одита. Това категорично подкрепя действията до този момент по отношение на банката", каза още Чобанов.

Той заяви, че обвиненията, че правителството няма нищо общо с този проблем, е част от решението. "Правителство и парламент търсят това решение", подчерта министърът.

На въпрос колко струва това решение той отговори, че на заседание на бюджетната комисия на Народното събрание ще бъдат извадени подробности.

"Вариантите са различни в зависимост от това, как ще се осигури ресурсът. Това, което е важно в случая е,че ще бъдат защитени спестяванията на всички български граждани", увери Чобанов. "Тук става въпрос за решение, което управителят на БНБ предложи в своето изявление, в което се прехвърлят всички депозити в новата банка, която ще бъде държавна  – гарантирана е нейната стабилност".

#КТБ #Корпоративна търговска банка #скандал #Петър Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници