Невероятно, но факт: Вече плащаме и такса въздух

Невероятно, но факт: Вече плащаме и такса въздух
Летището в Каракас
A A+ A++ A

Ако ви се наложи да вземете самолет от най-голямото международно летище във Венецуела (Aeropuerto-maiquetia.com), не се учудвайте, ако ви удържат такса от 20 долара за правото, че вдишвате чист въздух.

Тази немалка сума пари отива в бюджет за покриване на разходите по наскоро въведена система. Тя използва озон за пречистване на климатичната система на сградата.

В специално прессъобщение от Министерството на транспорта се казва, че това е първото летище в Южна Америка и Карибския басейн, което използва въпросната технология. Това щяло да елиминира развитието на бактериите и по този начин - да „защити здравето на пътниците“. Освен това щяло да помогне за премахване на неприятната миризма и хигиенизирането на летището.

Социалните медии реагираха на тази мярка с хумор и възмущение

Радиоводещият Даниел Мартинес написа в Туитър: „Може ли да ми обясните нещо за озона на летището? Тоалетните нямат вода, климатикът не работи, има бездомни кучета на летището, но има озон?“.

„Скоро ще ни таксуват и за полезния газ“, гласи друг туит – тъжна препратка към сълзотворния газ, който полицията често използва на опозиционни мероприятия.

„Летището в Каракас представя робот, който ви поставя с главата надолу и отнема парите ви“, написа блогърът El Chiguire Bipolar.

Някои венецуелци в социалните медии се опасяват, че

данъкът може да стане нов източник на корупция

Повечето международни авиокомпании вече намалиха броя на полетите до страната заради финансов спор с венецуелското правителство.

Който и да попитате, ще ви каже, че данъкът е смешен, вбесяващ или просто още един сюрреалистичен аспект в държава,  която има най-големите петролни резерви в света, но в същото време има недостиг на тоалетна хартия и захар, коментира Би Би Си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници