Жаклeн Коен поема временно БЕХ

Жаклeн Коен поема временно БЕХ
Иван Йончев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жаклeн Коен поема временно поста изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Той ще заеме мястото на Иван Йончев, който има здравословни проблеми.

„След провеждането на редица консултации с лекари те единодушно ми препоръчаха да се подложа на операция. Тъй като възстановяването ми се очаква да продължи дълго време и това ще доведе до невъзможност да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, подадох заявление до Министъра на икономиката и енергетиката да ме освободи от заеманата длъжност“, се казва в писмо на Иван Йончев, цитирано от пресцентъра на БЕХ.

С протокол на министъра от 09.07.2014 г., по взаимно съгласие, е прекратен Договора ми за възлагане на управление на БЕХ АЕД, обясни Иван Йончев.

По думите на Йончев след пълното му възстановяване ще продължи да работи по реализирането на стратегическите проекти, по които БЕХ работи, сред които е и изграждането на нова ядрена мощност – 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Със същия протокол за член на СД на БЕХ ЕАД е избран Жаклeн Коен, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър.

#поема #временно #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници