Урагани в Ню Йорк и Япония, има жертви и разрушения

Урагани в Ню Йорк и Япония, има жертви и разрушения
Тайфунът „Неогури“ разруши множество имоти. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Мощен ураган в американския щат Ню Йорк взе четири жертви, докато двама души загинаха от супертайфуна „Неогури“ в Япония.

Резултатът от мощната буря в щата Ню Йорк е множество разрушени къщи, съборени дървета и над 70 хиляди домакинства без ток. Четирима души загинаха, затиснати под отломките на дома си. Доброволци се притекоха на помощ на властите, търсейки пострадали от къща на къща.

„Разпитвахме съседите дали в разрушените домове е живеел някой. Дали тези хора са си у дома. Използвахме и кучета, за да търсим евентуални жертви“, съобщи Алън Райли, шериф на община Медисън.

Тайфунът „Неогури“ продължава да се движи над Източнокитайско море към големите и гъстонаселени Японски острови. Макар и с отслабнала сила, постоянната скорост на вятъра е над 120 километра в час. Обилните валежи създават опасност от наводнения. Жертва на стихията станаха двама жители на остров Окинава. Материалните щети все още се изчисляват.

Според метеоролозите „Неогури“ (което на корейски означава „енот“) може да се окаже най-силният тайфун от десетилетия.

В петък циклонът ще премине с обилни валежи и силен вятър над остров Кюшу, на който живеят над 13 милиона души. Основните опасения са за преливане на някои реки на острова. В петък лошото време ще достигне Токио, но опасността за столицата е минимална.

#Япония #тайфун #Ню Йорк #Неогури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници