Любопитни факти преди полуфинала Бразилия – Германия

Любопитни факти преди полуфинала Бразилия – Германия
Бразилия е вероятен фаворит на Мондиал 2014. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Големите факли на полуфиналите на Мондиал 2014 са вече запалени. Два европейски и два южноамерикански колоса останаха на футболната сцена. Холандия, Германия, Аржентина и Бразилия имат възможността да вдигнат най-престижната световна награда. До този момент срещите от директните елиминации бяха изпълнени с драма, напрежение и изобщо много страсти. Но както се казва - „шоуто трябва да продължи”. Мачът Германия-Бразилия започва в 23ч. във вторник вечер.

Бразилия:

Националният отбор домакин и неговите фенове изпитаха всичко като емоции до този момент, но тепърва наистина големите мачове предстоят. „Селесао” завърши на първо място в групата си, като на осминафиналите трябваше да играе срещу лютия отборна Чили. Изходът се реши след изпълнение на дузпи. 

Последва среща с друг амбициран отбор – този на Колумбия, който предизвика същински фурор на Мондиала. Селекцията на Луиш Фелипе Сколари се наложи с 2:1, но даде свидна жертва. Звездата на отбора Неймар получи тежка контузия и ще бъде извън терените около 2 месеца.

В този мач капитанът на Бразилия Тиаго Силва получи жълт картон и ще пропусне срещата с Германия – нов удар за Големия Фил. Любопитното е, че точно на полуфиналите играчите с по един жълт картон досега ще бъдат амнистирани, но Силва има два и няма да се възползва от тази привилегия.

Германия:

Бундестимът започна това световно по впечатляващ начин – 4:0 срещу Португалия. След това обаче тимът, воден от Йоаким Льов, не показа очакваното постоянство. Победите идваха трудно, а равенството с Гана разкри някои от слабостите на отбора както в защитен план, така и в атака.

Алжир здравата изпоти Германия на осминафиналите, като прати мача в продължение. Последва евросблъсък с Франция, спечелен нелеко с 1:0, и така стигнаха за девети път до полуфиналите на световни финали.

Отборът на Германия е бил елиминиран в тази фаза на турнира в последните две световни първенства. Момчетата на Льов обаче са решени на всичко третият път да бъде на късмет и да вдигнат купата за своята страна. Нещо, което се е случвало за последно през 1990 г.

Предишни срещи: Двата отбора са играли един срещу друг 21 пъти. Германия има само 4 победи, Бразилия 12, а равенства са били постигани пет пъти.

Германия със сигурност помни и финала на Световното през 2002 г. в Япония и Южна Корея, загубен именно от Бразилия с 2:0. Тогава „селесао” се наложи с 2:0 и вдигна рекордната пета титла.

Вероятни състави: Бразилия: Ж.Сезар, Майкон, Данте, Давид Луис, Марсело, Вилиан, Фернандиньо, Луис Густаво, Оскар, Хълк, Фред

Германия: Нойер, Хумелс, Боатенг, Хьоведес, Лам, Швайнщайгер, Кедира, Кроос, Подолски, Мюлер, Йозил

#Бразилия #Мондиал 2014 #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници