Почина Горан Готев, интервюирал Тито и Че Гевара

Почина Горан Готев, интервюирал Тито и Че Гевара
Горан Готев Снимка: www.sbj-bg.eu
A A+ A++ A

На 79-годишна възраст в понеделник сутринта почина известният журналист Горан Готев.

В продължение на над 50 години Готев работи като журналист международник. Той беше кореспондент в Кайро, Алжир, Белград, Букурещ и Москва.

Горан Готев е автор на пет книги. Той е смятан за един от големите познавачи на балканските проблеми. Готев е работил във вестниците „Дума“ и „Земя“.

Той се е срещал със съветските лидери Леонид Брежнев, Алексей Косигин, Михаил Горбачов и Борис Елцин, с румънския президент Николае Чаушеску, с президентите на СФРЮ маршал Тито и Слободан Милошевич, с президента на югославската република Сърбия Иван Стамболич, със словенския президент Милан Кучан, с патриарха на дисидентските движения в Източна Европа Милован Джилас, с американските президенти Ричард Никсън и Роналд Рейгън, с американския сенатор Едуард Кенеди, с китайския лидер Дън Сяопин, със севернокорейския президент Ким Ир Сен, с президентите на Обединаната арабска република Гамал Абдел Насър и Ануар Садат. Също така е говорил с първия президент на новосъздадената република Йемен генерал Абдула ас Салал, с никарагуанския президент Даниел Ортега, с Ернесто че Гевара, с мароканския лидер Махди бен Барка, с туниския президент Хабиб Бургиба, с мароканския крал Хасан II, с президентите на Алжир Бен Бела и Хуари Бумедиен, с лидерите на националноосвободителните движения в Ангола и Мозамбик Жозе Едуардо Душ Сантуш и д-р Едуардо Мондлане. 

Поклон пред светлата му памет!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници