Джокович отново триумфира на "Уимбълдън"

Джокович отново триумфира на "Уимбълдън"
Новак Джокович отново е на върха, след като победи Роджър Федерер. Снимка: sport-xl.org
A A+ A++ A

Новак Джокович отново е на върха, след като победи Роджър Федерер с 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4 на финала на "Уимбълдън" и спечели най-престижното отличие от турнирите от Големия шлем.

В изключително атрактивен мач, с невероятни разигравания Джокович завоюва втората си титла от "Уимбълдън" и общо седма от турнири от Големия шлем. Той изпусна първия сет, който Маестрото спечели трудно с 7-6 (9/7), но оттам нататък сърбинът влезе в ритъм и взе нещата в свои ръце. Това далеч не означава, че Федерер го остави да му е лесно и двамата тенисисти показаха какво означава майсторство и хъс.

Вторият сет Джокович спечели с 6-4, а третият, който отново отиде в актива на Джокера приключи при резултат 7-6 (7/4). Четвъртият сет елиминаторът на Гришо имаше възможност да спечели, след като проби, но не затвърди пробива си, а точно обратното допусна Федерер да му го върне и да се стигне до последен пети сет, в който да се реши победителят.

В крайна сметка, въпреки умората и напрежението, Федерер показа какво е агресия и защо е едно от най-великите имена в тениса, а Джокович успя да удържи на натиска на швейцареца и да спечели последният решаващ сет с 6-3, а с това и турнира.

#Джокович #Федерер #Гришо #Уимбълдън #Големия шлем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници