Посланици в подкрепа на гей парада

Посланици в подкрепа на гей парада
„Правителството на САЩ е възприело политиката, че правата на гейовете са права на човека“, заяви Марси Рийс, посланик на САЩ у нас. Снимка: www.praga-praha.ru
A A+ A++ A

„Правителството на САЩ е възприело политиката, че правата на гейовете са права на човека и човешките права са права на гея. Всички хора заслужават другите да се отнасят към тях с респект, достойнство и на принципа на равенството, независимо от тяхната сексуална ориентация, полова идентичност, раса, религия или каквито и да било други характеристики“, заяви Марси Рийс, посланик на САЩ у нас, която беше гост на шествието „София прайд“.

Близо 1000 души се събраха на Паметника на Съветската армия, откъдето тръгнаха по улиците на София. Шествието се организира за седма поредна година в София от гей обществото (ЛГБТ).

„Тази година знамето с цветовете на дъгата се развява пред резиденцията на британския посланик в София. Заедно с други държави Великобритания с гордост подкрепя прайда. От тази година във Великобритания има еднополови бракове. Миналата година организирахме граждански брак между двама британци в моята резиденция. Това са неща, които ме изпълват с гордост“, каза посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

Дни преди парада 11 посланици го подкрепиха с нарочно писмо до организаторите.

 

#Марси Рийс #София прайд #Джонатан Алън #паметника на Съветската армия #организаторите #ЛГБТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници