Дончев призова правителството да подкрепи Кристалина Георгиева

Дончев призова правителството да подкрепи Кристалина Георгиева
Българското правителство до края на мандата си трябва да даде национална подкрепа за Кристалина Георгиева”, каза евродепутатът Томислав Дончев. Снимка: www.eufunds.bg
A A+ A++ A

“Българското правителство до края на мандата си трябва да даде национална подкрепа за Кристалина Георгиева”, каза евродепутатът Томислав Дончев, по повод спрягането на името й за заместник-председател или върховен представител на Европейския съюз по външната политика и сигурност.

„Българското правителство не бива да пропуска възможността българският представител в Еврокомисията да има максимално висок и достоен пост. Това минава през номинацията на Кристалина Георгиева за втори мандат. Изненадваща номинация в последния момент категорично ни лишава от възможността да участваме в тази надпревара“, категоричен бе Дончев.

Според евродепутата, репутацията и доверието в Георгиева се дължи не на външнополитическата тежест или активното лобиране от страна на България, а на високите професионални и персонални качества, които тя притежава. По думите му заемането на отговорни позиции в комисии, в ръководствата на групи или на Европарламента е шанс за прокарване на българския национален интерес на европейско ниво.

#Кристалина Георгиева #Томислав Дончев #правителство #Еврокомисия #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници