Немски офицер шпионирал в полза на САЩ

Немски офицер шпионирал в полза на САЩ
Германските депутати са силно възмутени от новината, че германски офицер е шпионирал в полза на САЩ. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Германските депутати са силно възмутени от новината, че германски офицер е шпионирал в полза на САЩ, пише Deutsche Welle. Немските парламентаристи са поискали щателно разследване на случая.

Немските власти са задържали 31-годишният сътрудник на Германската служба за разузнаване BND, който изпращал на американските служби информация за работата на новосформираната парламентарна комисия в германския Бундестаг, занимаваща се с разследването на скандала по шпионската дейност на американската Агенция за национална сигурност (АНС) на и от територията на Германия, както и със случая с подслушването на мобилния телефон на германския канцлер Ангела Меркел.

Външното министерство на Германия е поискало от посланика на САЩ в Берлин Джон Емерсън „да съдейства за бързото изясняване на въпроса”.

„Ситуацията и без това е деликатна, но ако тази информация за шпионаж е вярна, то отношенията между САЩ и Германия ще преминат през нови изпитания”, заяви експертът по вътрешна политика от Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз Щефан Майер.

#САЩ #офицер #BND #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници