Транспортни тапи към южните ни курорти

Транспортни тапи към южните ни курорти
Нови тапи се образуваха към курортите по Южното Черноморие и кошмарните задръствания започнаха. Снимка: www.zonaburgas.bg
A A+ A++ A

Нови тапи се образуваха към курортите по Южното Черноморие и кошмарните задръствания започнаха. Целият транзитен трафик от автомагистрала „Тракия" към курортите на юг се изсипва в Бургас.

Спасението за шофьорите през юли и август е да карат рано сутрин, съветват от КАТ. По обед задръстванията са километрични.

Отсечката от Поморие до Ахелой традиционно е много бавна заради трафика. Бавно се кара и в трите нови кръстовища между града и летището.

От Пътната агенция обясниха, че до края на годината ще започне строителството на двата обхода на Поморие и Ахелой. С тях ще бъде завършен четирилентовият скоростен път от Сарафово до Слънчев бряг.

По план по-малко задръствания ще има през август, когато трябва да е готов пътен възел „Българово”. Очакванията са той да разтовари автомобилния трафик, като пренасочи част от колите на север - към Слънчев бряг и Варна, или към курортите на юг.

 

#курорти #трафик #Поморие #Ахелой #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници