Киев: Русия не се е отказала от въоръжено нахлуване, но няма интерес

Киев: Русия не се е отказала от въоръжено нахлуване, но няма интерес
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия не се е отказала от идеята за въоръжено нахлуване в Украйна, твърдят източници от украинското разузнаване, предаде УНИАН.

„По данните на разузнаването Русия е разглеждала такъв сценарий и той все още е актуален. Поради това ние трябва да се отнесем много сериозно към този въпрос и да бъдем готови” , заяви говорителят на руското министерство на външните работи Евгений Перебийнис.

Според него обаче Русия няма да се реши на подобни действия.

„Путин със сигурност ще загуби по всички фронтове- и във военно отношение и в политически план. Вероятно поради това сдържа плановете си за нахлуване”, добави Перебийнис.

Межувременно бе съобщено, че украинските сили за сигурност са унищожили щаба на Донецката народна република в Артьомовск, съобщава Укринформ.

”Вечерта на 3 юли батальонът „Артьомовск” е унищожил щаба на ДНР в града. Батальонът се командва от артьомовският офицер Константин Матейченко, по съвместителство в момента комендант на град Красний Лиман. Скоро в Артьомовск ще бъде установен мир. Разбира се мирът ще бъде подкрепен от силите на специалния батальон „Артьомовск” и силите на АТО”, заяви украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

Продължават сраженията в Луганск. В района на градската поликлиника са установени ракетни комплекси „Град” които стрелят срещу село Большая Вергунка. На покривите на две училища са разположени огневи точки, едното разполага със зенитна установка.

Продължават военните действия и в Донбас. Украинският президент Петро Порошенко изключи възможността за прекратяване на борбата срещу сепаратистите в Донбас, предаде ИТАР-ТАСС.

„Повече няма да има никакви едностранни прекратявания на бойните действия”, заяви Порошенко по време на среща с лидерите на парламентарни фракции във Върховната Рада.

По-рано в петък Съветът за сигурност на Украйна заяви, че е възможно да се въведе военно положение в източната част на страната. 

#Евгений Перебийнис #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници