Германия е първият полуфиналист на Мондиала

Германия е първият полуфиналист на Мондиала
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германия е първият полуфиналист на Световното първенство в Бразилия. Отборът на Йоаким Льов надигра Франция с 1:0.

Единственият гол отбеляза Матс Хумелс след центриране на Тони Кроос. До края на първото полувреме Франция имаше по-добрите възможности, но вратарят на Бундестима Мануел Нойер се справи без проблем с опасностите.

Втората част започна с опити на французите да стигнат до ситуация за гол, но футболистите на Дешан действаха припряно и улесниха максимално защитата на Германия. Първият си точен удар "петлите" отправиха чак в 61-ата минута, когато Варан се бе включил при статично положение и стреля с глава, но твърде слабо, за да изпоти Нойер.

Двата отбора са играли три пъти един срещу друг на световни финали и са отбелязали общо 17 гола или средно по 5,7 попадения в среща. Според анализатори, този мач обещава неповторимо футболно зрелище. В четирите си мача досега французите са вкарали десет гола и са допуснали два, а германците са отбелязали девет и са получили три.

Отборът на Йоаким Льов пристигна в Бразилия като един от фаворитите в 20-тото издание на турнира и шеметната победа срещу Португалия с 4:0 още в първия мач в груповата фаза повиши значително очакванията. Отборът на Франция започна Мондиала без високи очаквания заради слабото си представяне на турнира в Южна Африка през 2010 г.

#Германия #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници