България участва във военноморско учение в Черно море

България участва във военноморско учение в Черно море
Снимка: www.maritime.bg
A A+ A++ A

В понеделник започна военноморското учение с международно участие „Бриз 2014” в западната част на Черно море. Българските военноморски сили ще участват с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и над 1000 души личен състав.

В учението ще се включат и два самолета от българските Военновъздушни сили, както и взвод от Сухопътните войски.

Ще участват и ВМС на Турция с подводницата „DOLUNAY”, ракетния катер „MIZRAK”, патрулния катер „TUZLA” и самолет от патрулната авиация CN 235, ВМС на Гърция с патрулен катер „MACHITIS”, ВМС на САЩ с ракетен крайцер „VELLA GULF” и самолет от патрулната авиация P-3C ORION, ВМС на Румъния с фрегатата „REGINA MARIA” и миночистачът „AXENTE”, както и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО с четири кораба: италианската фрегата „AVIERE”, италианския минен ловец „RIMINI”, турския минен ловец „AKÇAY” и английския минен ловец „CHIDDINGFOLD”.

Осемнадесетото издание на учението “Бриз” продължава традицията - да се отработи междуведомственото сътрудничество в многонационална среда, с активното участие на правителствени и неправителствени институции и ведомства в целия процес на планиране, подготовка и ръководство на учението.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници