БНР организира летен музикален фестивал

БНР организира  летен музикален фестивал
Българското национално радио организира летен музикален фестивал. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Българското национално радио организира летен музикален фестивал, който ще се проведе от 4 до 6 юли в София. Музикалното събитие е част от проявите, посветени на 80-тата годишнина на обществената медия. На специално изградената открита сцена пред Народния театър „Иван Вазов” ще се представят музикалните състави на БНР.

Симфоничният оркестър на БНР с диригент Пламен Джуров ще открие фестивала на 4 юли /петък/. Радиосимфониците са подготвили програма, изградена от популярни творби на Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

След успешните си участия в Благоевград и Видин Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще се включи в музикалния фестивал на открито на БНР. На 5 юли /събота/ гост–солисти на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов” ще бъдат Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова. Ще бъдат изпълнени емблематични пиеси от репертоара на оркестъра, както и много хорá от регионите на страната. Специални гости ще бъдат певиците от фолклорната формация „Ева Квартет”.

Музикалният фестивал ще завърши на 6 юли /неделя/ с концерт на Биг бенда на БНР с участието на Вокална група „Радиодеца” и солисти.

Всички концерти в рамките на музикалния летен фестивал на БНР започват след 19:00 ч., на откритата сцена пред Народния театър „Иван Вазов”.

#БНР #радио #фестивал #Видин #Благоевград #Радиодеца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай