Няма решение за закриване на БОРКОР

Няма решение за закриване на БОРКОР
Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

Няма решение за закриване на БОРКОР, заяви директорът на Правителствения център за противодействие на корупцията БОРКОР Бойко Великов пред БНР.

Великов уточни, че се обсъждат различни варианти и възможности за преформатирането на службата заради необходимостта от координиращо звено, както е заложено в екшън плана с промяна на функциите и правомощията.

„Необходимо е тази структура на първо място да координира противодействието на корупцията, защото не са малко институциите в държавната администрация, които пряко имат отговорност за противодействие на корупцията, но заедно с това,според мен, са необходими запазването както на аналитичните, така и на контролните функции, които има едно такова звено“, коментира Бойко Великов.

Експертът уточни, че са били направени някои оценки за тези резултати.

„По отношение на аналитичните функции в последните месеци бяха разработени няколко много сериозни проекта. Единият е проектът за концесиите, в който правим цялостен анализ не само на законодателството, но и на подзаконовата нормативна уредба, както и на конкретните действия, които се предприемат от изпълнителната власт. Направихме допълнителен доклад за находищата в Челопеч. Докладът и проектът за концесиите са внесени в Министерски съвет. Още един проект, който е готов е за иновации и конкурентоспособност“, каза още Великов.

#БОРКОР #Бойко Великов #Великов #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници