Арести в Бразилия, полицията разби мрежа за нелегална продажба на билети

Арести в Бразилия, полицията разби мрежа за нелегална продажба на билети
Стадион Маракана, Рио де Жанеро. Снимка: johrling, flickr.com
A A+ A++ A

Полицията в Бразилия разби нелегална мрежа търговци на билети за световното първенство по футбол. 11 заподозрени са арестувани в Рио де Жанейро и Сао Пауло. Според вестник "Folha de São Paulo", полицията проверява улики за връзка при снабдяването с билетите между нелегалната мрежа и FIFA, а също и с бразилския футболен съюз CBF.

FIFA демонстрира задоволство от успехите в преследването на търговците от черния пазар. Продажбата на билети на по-високи цени е криминално престъпление в Блъзилия и се вписва като престъпление в досието на извършителя.

В най-новия случай, разследван от полицията, нелегалната група е продала билети за 333 000 евро само за един мач. FIFA сега очаква детайлна информация, за да анализира произхода на билетите.

Полицията и бразилското правосъдие сега разследват за черен пазар на билети и членове на футболните съюзи на Бразилия, Аржентина и Испания. Това е потвърдено то прокуратурата пред AFP в сряда. Единадесетте арестувани – десет бразилци и един алжирец – са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Според полицията, става дума за оригинални билети, които FIFA дава безплатно на спонсори, играчи и неправителствени организации. Наскоро полицията откри 200 билета у двама американци и една италианка в хотел на Копакабана. Триото било наело цял етаж в хотела, откъдето през интернет се продавали билетите. Сред тях имало десет билета, които трябвало да бъдат дадени на членовете на делегацията на бразилския футболен съюз.

#FIFA #Рио де Жанейро #Сао Пауло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници