Нови мерки за сигурност на летищата в Европа и Близкия изток

Нови мерки за сигурност на летищата в Европа и Близкия изток
От министерството на вътрешната сигурност не коментираха дали има конкретна заплаха, разкрита от разузнавателните служби в навечерието на националния празник на САЩ 4 юли. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви, че  ще бъдат засилени  мерките за сигурност на някои летища в Близкия изток и Европа, от които заминават директни полети за САЩ, предаде БГНЕС.

Причината да се вземат извънредни мерки са получени разузнавателни сведения в рамките на общата оценка на заплахите по света. Очаква се новите правила да бъдат приложени в следващите дни. Те ще влязат в сила в определени летища, които обаче няма да бъдат цитирани.

"Обменяме получени наскоро информации с наши чуждестранни партньори и се консултираме с авиокомпаниите", каза министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън в комюнике.

Причината мерките и местата, на които ще бъдат приложени, да не бъдат оповестени предварително е да не се разкрият важни елементи пред евентуални терористи.

От министерството на вътрешната сигурност не коментираха дали има конкретна заплаха, разкрита от разузнавателните служби в навечерието на националния празник на САЩ 4 юли.

Като препоръка на пътниците се казва да отиват на летищата достатъчно време преди полетите си, за да може да минат през проверките и да са сигурни, че няма да си изпуснат полета.

#САЩ #летища #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници