За първи път българин избран в ръководството на Европарламента

За първи път българин избран в ръководството на Европарламента
Ковачев бе номиниран от Групата на ЕНП с най-голям брой гласове за тази позиция и след това избран с тайно гласуване от членовете на Европейския парламент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският евродепутат от ГЕРБ и ЕНП Андрей Ковачев бе избран за член на Бюрото на Европейския парламент като квестор. Досега български евродепутат не е заемал толкова висока позиция в ръководството на Европейския парламент.

Ковачев бе номиниран от Групата на ЕНП с най-голям брой гласове за тази позиция и след това избран с тайно гласуване от членовете на Европейския парламент.

Квесторите имат важна роля във вътрешния живот на Европейския парламент. Те взимат решения за административните и финансови правила, при които евродепутатите работят. Тяхно право е да внасят предложения за изменение или нова редакция на всички нормативни актове, приети от Бюрото на Европейския парламент.

Андрей Ковачев поставя като основен приоритет в работата си като член на Бюрото на ЕП намаляването на административната тежест в институцията, за да могат евродепутатите да се съсредоточат върху законодателната дейност на парламента.

 

#Андрей Ковачев #Ковачев #ЕНП #ГЕРБ #Европейския парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници