Спешна среща в Берлин заради Украйна

Спешна среща в Берлин заради Украйна
В понеделник руският президент Владимир Путин предложи на граничните пунктове с Украйна да бъдат разположени наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна ще се срещнат в Берлин по-късно в сряда, за да направят пореден опит за прекратяване на конфликта в Източна Украйна. Срещата е по инициатива на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, предаде Ройтерс.

Заседанието на министрите е без дневен ред, като целта е да не се създават очаквания за резултат, който може да не бъде постигнат.

В телефонен разговор във вторник вечерта Сергей Лавров и германският му колега Щайнмайер са изразили загриженост от активизирането на военните действия в Югоизточна Украйна.

Междувременно най-малко трима души са загинали през нощта при продължаващите бойни действия в района на украинските градове Краматорск и Славянск, предаде РИА Новости.
Загиналите са членове на едно семейство. Няма данни за жертви сред украинските сили и представителите на самопровъзгласилите се републики.

Слите на непризнатата Донецка народна република в сряда са обстреляли бомбардировач Су-24, предаде Интерфакс, позовавайки се на пресцентъра на украинските сили, участващи в операцията в Източна Украйна. Пилотът е успял да приземи машината, като преди това е унищожил зенитната установка, от която е извършена стрелбата.

В понеделник руският президент Владимир Путин предложи на граничните пунктове с Украйна да бъдат разположени наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

#Германия #Франция #Русия и Украйна #Украйна #Донецк #Франк-Валтер Щайнмайер #Сергей Лавров #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници