Плевнелиев пое отговорността за служебно правителство на 6 август

Плевнелиев пое отговорността за служебно правителство на 6 август
“Ще сложа подписа си не само зад министър-председателя, но и зад всеки от членовете на служебното правителство. Единствената отговорност е на държавния глава", заяви Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че има готовност в страната да бъде назначено служебно правителство на 6 август.

“Имам готовност, имам и опита, ще бъда първият държавен глава, на който ще му се наложи за втори път да сформира служебно правителство”, заяви държавният глава.

Плевнелиев отбеляза, че ще бъдат проведени консултации от “гледна точка на осигуряването на плавен преход между правителството на Орешарски, служебното правителство и следващото ново правителство на България, избрано от 43-то Народно събрание”.

“Затова тези консултации са важни. Подобни консултации обаче мога да стартирам след като има оставка на правителството “Орешарски”, каза още той.

“Нещата изглеждат много ясно подредени, аз вярвам, че политическата криза в България е на път да бъде решена, защото, благодарение на консенсуса, постигнат преди два дни, имаме яснота - оставка на Орешарски, след това консултации при държавния глава с парламентарно представените политически сили и тези, които имат представителство в Европейския парламент, и на 6 август - служебно правителство”, коментира той.

“Гарантирам, че ще чуя, ще бъда отворен, но крайната отговорност е единствено моя”, обяви президентът.

“Ще сложа подписа си не само зад министър-председателя, но и зад всеки от членовете на служебното правителство. Единствената отговорност е на държавния глава. Ще я нося, имам готовност, имам и опит, мога да уверя нацията, че ще се отнеса много сериозно към своите ангажименти”, подчерта Росен Плевнелиев.

#служебно правителство #Росен Плевнелиев #предсрочни избори #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници